Over dit project

Sociale doelen

Terwijl u in leuk gezelschap van ons heerlijk, lokaal geproduceerd gerstenat geniet, steunt u tegelijkertijd onze sociale projecten. Als serviceclub blijven wij ons steeds inzetten om de minder fortuinlijke medemensen in onze samenleving wat meer kansen te bieden door middel van onze steun aan regionale, nationale en internationale projecten. Dit blijft onverminderd onze ultieme drijfveer: vriendschapsbanden smeden en er samen tegenaan gaan om onze doelstellingen te bereiken.

Onze eigen sociale projecten – onze ‘huisprojecten’:

  • Baanbrekers Harelbeke: sporten na kanker
  • De Achthoek Harelbeke: beschut wonen
  • Aventurijn Harelbeke: jongerenzorg Vlaanderen
  • Tsjernobilkinderen: nazorg kernramp 1986
  • Voix de l’Enfant in Monastir: opvanghuis voor baby’s en ongehuwde moeders

Samen met andere Rotaryclubs uit de regio:

  • Levensloop: stichting tegen kanker

Kortlopende projecten (COVID-19 project):

  • Levering van medische beschermkledij en ontsmettingsmiddelen aan organisaties voor ouderenzorg
  • Financiële steun om laptops en tablets ter beschikking te stellen voor kansarme jongeren zodat zij hun lessen digitaal konden blijven bijwonen.

Samen met Rotary International:

  • Polio Plus: Rotary International realiseert de uitroei van polio in samenwerking met de Verenigde Naties

Rotary Club Harelbeke en LeieLeute

Rotaryclub Harelbeke werd zowat 20 jaar geleden opgericht door een 20-tal ondernemende mensen uit Harelbeke, Kuurne en Deerlijk. De club maakt deel uit van een wereldwijde organisatie van 34.000 Rotaryclubs met samen ongeveer 1,2 miljoen leden over 200 landen of regio’s. Momenteel telt Rotaryclub Harelbeke 41 dynamische leden uit verscheidene beroepstakken, zowel vrouwen als mannen, die representatief zijn voor de gemeenschap waarin wij leven. De club probeert op de hoogte te blijven van de noden in de gemeenschap en ondersteunt, via haar fundraising evenementen, sociale projecten zowel op internationaal, nationaal, regionaal als lokaal vlak. De leden mogen een sociaal doel aanbrengen, of de verenigingen komen zelf hun project voorstellen.

Ons nieuw fundraisingproject: LeieLeute – karakterbier

Ons jongste fundraisingproject is ontstaan tijdens de COVID 19-periode. Onze zoektocht om wat positiviteit te brengen in deze moeilijke periode, heeft ons geleid naar de LeieLeute bieren.

Wij kozen ‘LeieLeute’ als naam voor onze bieren omdat we hiermee de link willen leggen naar onze Leiestreek en tegelijkertijd de gezellige, geestige en ongedwongen sfeer van onze club willen laten proeven in deze karaktervolle bieren. Samen met brouwerij BeerSelect hebben wij 3 recepten voor typische lokale bieren op punt gezet en zijn wij aan het brouwen geslagen. Onze keuze voor ‘een artisanaal biertje’ werd ook gevoed door onze ambitie om te kiezen voor een lokaal product waarop wij fier kunnen zijn.

Bestaat er immers iets beter dan een ambachtelijk gebrouwen Belgisch speciaalbier?